Summer bucket list – top 5

Kako vam ide sa ostvarivanjem letnjih ciljeva? Onih laganih, slatkih i lepršavih… Započeli smo listu, vi nastavite…

Photo: Ksenia Makagonova

Tu je! Leto je tu.
Bez obzira što glossy magazini i modni brendovi žele da nam poruče još od jula da se leto uskoro završava, evo samo što nije, mi znamo bolje!
Leto traje sve dok možemo da šljapkamo u japankama po kraju i dok dani mirišu na ulje za sunčanje (pa šta ako niste krenuli na plažu!) i sve dok nam iz torbe ispadaju zrnca peska (the struggle is real).
Zato besramno uživajte u ovom najboljem parčetu tople sezone.
Zrelo. Slasno. Ukusno.
Miriše na nešto dobro. I nešto dobro će se već desiti!
Ne sumnjate u to.
Zato podvlačimo našu summer bucket listu i dodatno podvlačimo činjenicu da još uvek imate dovoljno vremena da se pozabavite ostrvarivanjem ovih slatkih malih ciljeva. Mi ćemo započeti listu, a vi slobodno dopišite svoje ideje. I trk! U prirodu. Pravu u sunce. Telefon nek ode na airplane mode, a vi odletite duboko u maštu.

Photo: Camila Cordeiro

1. Investirajte u par savršenih letnjih sandala

Svi smo bili tu. Ispred korpe sa žuto ispisanim porukama “sniženje 90%”, malo kopanja po korpi i eto našeg broja. Ali, sreća sa žutim ispisom je najčešće kratkotrajna. U najboljem slučaju te sandale izdržaće nekoliko letnjih šetnji. Zato u kupovinu letnjih sandala uložite deo mudrosti i praktičnosti koje vas vode pri kupovini čizama. Odrednica neka vam bude udobnost, a ideja vodilja da u toj obući možete ispratiti letnji dan od jutra do zalaska.

Photo: Toa Heftiba

2. Pogledajte film na otvorenom

Ovo je jedna od onih stvari koja vam se vuče na to do spisku od početka leta, sve do onog trenutka u septembru kad shvatite da su noći već postale prehladne za takvu avanturu. Ne dopustite da vam još jedna sezona filmskog uživanja na otvorenom promakne. Pratite Facebook stranice organizatora i odaberite svoj park i film, u ruke ćebence i proseko i neka to bude veče za pamćenje.

Photo: Daniel Hansen

3. Posetite luna park

Rolerkoster. Balerina. Autići. Ceo taj ludi šareni svet čeka samo na vas. Pucanje od smeha je zagarantovano. Ako ste tokom godina razvili strah od ovih adrenalinskih avantura, obrnite bar krug na panorami, zarad dobrih starih vremena.

Photo: Epicurrence

4. Otputujte tamo gde nikada niste bili

Jako lako! Odredite datum za road trip, najavite prijateljima i odaberite mesto relativno bizu vašeg grada. Sigurni smo da postoji toliko neistraženih bisera. Samo birajte: organizovana šetnja po šumi, kupanje na jezeru, nova kul kuća za odmor sa bazenom. Da li ste već počeli da guglujete?

Photo: Jakob Owens

5. Posetite koncert na otvorenom

Koncerti napolju su bar milion puta bolji od onih u zatvrenim halama. Dovoljno je da jednom osetite energiju mase u trenutku dok noć menja dan. Obavezno bar jedan upišite u vaš letnji kalendar.

Photo: Maxime Bhm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *