Najbolje ideje za (super)zabavni filmski maraton

Dok poliramo cipele za kancelariju, još uvek uživamo u tragovima sunca i bezbrižnosti, zato vam donosimo listu filmova uz koje ćete se odmoriti i zabaviti…

Foto: Tim Mossholder

Najbolji deo leta je prošao (tužni uzdah). Kako izblede ožiljci od ujeda komaraca i smire se opekotine od sunca, prolazi nas volja za izlaženjem iz kuće. Ne borite se,prihvatite taj osećaj! Kako se dani skraćuju tako se vraća želja za ušuškavanjem. Pa što da ne?!
Predlažemo vam najbolje filmove za lagani silazak sa tog letnjeg oblačića bezbrižnosti.

*Art čas

Pozovite svoje prijatelje iz srednje škole i pripremite listu filmova zbog kojih ste tada mislili da ste “taakoo kul”. Pripremite se da se ponovo oduševite!

– Večni sjaj besprekornog uma
– Američka lepota
– Donnie Darko
– Amelie

*Emotivni rolekoster

Emocije! Zaronićemo duboko u filmske naslove koji su nas naučili da je okej da se osećamo dobro u trenucima kada nam baš i ne ide u životu. Super vest jeste da samo sada dovoljno odrasli da uz ove sjajne filmove poslužimo vino, ili čak nešto jače. Živeli!

– High Fidelity
– Borilački klub
– Izgubljeni u prevodu
– Garden State

Foto: MC Jefferson Agloro

*U slavu (naših) zvezda

Da li možete da poverujete da živimo u svetu gde više nema Brittany Murphy, Paul Walkera i Heath Ledgera? Mi ne možemo! Odajte poštu našim savremenicima tako što ćete ponovo pogledati neko od njihovih ostvarenja. Nedostajte nam!

– Devojke iz visokog društva
– Clueless
– Fast and the Furious
– 10 stvari koje mrzim kod tebe

*Šifra: BFF

Prisetite se onog vremena kada ste imali 13 godina i kad vam je omiljeno bilo da gledate filmove sa drugaricama i da se poistovećujete sa glavnim junakinjama. Hm, mislimo da nikada nećemo to prerasti! Proslavite tako što ćete pogledati niz filmova posvećen prijateljstvu.

– Sestrinstvo putujućih pantalona
– Čarlijevi anđeli
– Nešto najslađe
– L!fe happens

Foto: Andrew Branch

*Žene su moćne. I tačka.

Okej, mislili smo da je 2016. godina loša, ali ni 2017. za sad baš ne blista. Zato odvojite dan za fimove u kojima su devojke potpuno opake i u prenesenom i u bukvalnom značenju. Posle gledanja naslova sa naše liste poželećete da navučete bokserske rukavice i/ili upišete matematički i pravni fakultet. Navijamo!

– Pravna plavuša
– Đavo nosi Pradu
– Erin Brockovich
– Pritajeni tigar, skriveni zmaj
– Kill Bill
– Wonder Woman
– Prokletnici

*Pop zvezde postaju glumci?!

Trebalo bi da preziremo mediokratske fimove u kojima glume naše omiljene pop zvezde, ali naprosto ne možemo. Previše je zabavno! Bez griže savesti priznajte da uživate u neubedljivoj glumi najdraže teen zvezde ili pobednika Američkog idola. Pevanje uz lagani ples se ionako računa kao kardio, pa navucite zavese i prepustite se jednom treš filmskom maratonu. Ne osuđujemo.

– Raskršće
– Spice World
– Devojke iz snova
– Glitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *