Moj ne tako savršeni život, Sofi Kinsela

Da li vam deluje da svi imaju uzbudljiviji online život? Ne brinite se, posle čitanja najnovijeg romana spisateljice Sophie Kinselle, mnogo toga će vam biti jasnije….

 

O čemu se radi?

Čuvena autorka serijala Kupoholičarka, Sophie Kinsella, ovog puta se odmakla od svoje ćaknute junakinje Becky. U novom romanu Moj ne tako savršeni život Katie je devojka koja je miljama udaljena od glamurozne holivudske svakodnevnice koju sada srećno živi naša draga kupoholičarka. Zapravo… Njen život izgleda tako – samo na Instagramu!

Katie grozničavo fotka enterijere restorana gde nikada nije jela i detalje modnih kombinacija koje nikada nije ni probala i postavlja ih uz euforično pozitivne captione… Dok u realnosti živi sa cimerima iz pakla, u malenoj sobici bez ormana, a na (dosadni) posao putuje skoro dva sata svakog dana – sve dok je ne otpuste.

Može li biti gore? Oh verujte, može! Katie se vraća u rodni Samerset i posle londonske karijere u marketingu počinje da radi na skromnom porodičnom imanju. Kada se u njihovom malom glamping hotelu pojavi njena bivša šefica stvari kreću da se komplikuju…

 

Faktor zabave?

Visok! Kinsella je majstor da izvrne situaciju i natera svoje čitaoce u smeh od očaja. Njene šeprtljaste junakinje su uvek neverovatno zabavne i nimalo savršene. Da li to znači da će vam posle 424 stranice devojka sa sela Katie postati nova drugarica? Sasvim sigurno! Poželećete da imate njenu hrabrost i nepogrešiv osećaj za pravdu. Dodajte na ovo i toplu porodičnu priču u pozadini radnje i navijaćete za nju iz sve snage. Srećan kraj je zagarantovan, ali baš zato i volimo Sophie i njen zarazni optimizam.

Kad čitati?

Lagane teme konzumirajte bez griže savesti u trenucima opuštanja. Ova knjiga je idealno štivo za plažu, a ako ne možete da dočekate odmor, biće vam odličan after work izbor. Recimo to ovako: kauč, mekani jastuci, dooobra playlista, činija hladne lubenice i upozorenje ukućanima da vas ne ometaju.

Posegnite za ovom knjigom posle beskrajnog skrola po Instagramu, kad vam se učini da se svi zabavljaju ovog leta osim vas. Spolier alert: ne zabavljuju se! Samo koriste bolje filtere 😉

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *