Knjige za leto

Iskoristite tople dane da pronađete vreme za sebe, povucite ručnu i odaberite naslove u kojima ćete uživati…

photo: Aziz Acharki

Naravno da se slažemo da je zapravo svaki mesec – mesec knjige. Ali, ipak postoji nešto čarobno u toj kombinaciji toplih letnjih večeri, omiljenog kutka, slabašne lampe i mira koji vas obuzima uz čitanje. Stranica, po stranica i prelazite u drugi svet. Dodajte u ovu jednačinu i ukusan hladan napitak i možda smo stigli i do definicije savršenog momenta. Ovog avgusta tu smo da vas inspirišemo. Da vam preporučimo. Da vas savetujemo. I cilj nam je samo jedan. Više uživanja. Kvalitetnije provedeno vreme.

photo: Simson Petrol

Pronađite vreme za sebe! Zvuči tako jednostavno, a praksi ume da bude tako, tako teško. Nije lako zaustaviti ceo svet, da sve ode na pauzu dok vi udahnete punim plućima. Ponekad je lakše odustati od te ideje… O ne! Ako se vi ne izborite za svojih 5 (ili 50) minuta male su šanse da će neko to učiniti umesto vas. Zato smo mi sada tu za vas, kad se zaboravite, kad vas obaveze pojedu. Mi ćemo vas prijateljski posavetovati da povučete ručnu.

Naši prijatelji iz izdavačke kuće Laguna preporučili su vam nekoliko naslova uz koje ćete se smejati i koji će vas “naterati” da na svet pogledate kao na malo optimističnije mesto.

photo: Patrick Tomasso

Zapitaćete se da li vaš život može biti savršen? Odgovor je to se nikad neće desiti, ali i ovog trenutka on je totalno perfektan. Pročitajte šta je na tu temu imala da kaže urnebesna Sofi.

Ako ste izgubili veru u ljude, ili ih možda ne posmatrate dublje, momenat je da se vratite pravim vrednostima, razmislite o svim ljudima pored kojih svakodnevno prolazite, zamislite koje su to njihove priče, inspirisaće vas odličan naslov “Čovek po imenu Uve”. Možda je vreme da osnujete svoj Book Club?

Da pozovete prijatelje da prodiskutujete o letnjim hitovima. To će vas motivisati da beskompromisno zgrabite slobodne trenutke i doživite nove avanture kroz spisateljske bravure.

photo: Kari Shea

Šta kažete da vaše Book Club okupljanje bude zapravo izgovor za piknik okupljanje pod vedrim nebom? Ili možda da ovladate novom koktel tehnikom i uz diskusiju o knjigama poslužite osvežavajući Hugo? Ako niste toliko ambiciozni, pridružite se nekom od virtuelnih književnih klubova… Razmenite mišljenje sa mladom glumicom Emmom Roberts, ili sa kul blogerkom Lucy Williams.

U svakom slučaju, uživaćete u novim ritualima…

Nema na čemu! 🙂

Save

Save

Save

Save

3 thoughts on “Knjige za leto

  1. Olja says:

    Poštovani
    Kako doći do vaučera za Lagunina izdanja?Ja kao trudnica imam višak slobodnog vremena i knjige prosto gutam, zato ih je trenutno ponestalo! 🙂

  2. Ljubica Stanković says:

    Pa mogu li ja da dobijem neku knjigu? Kupujem samo Persi, skida fleke. Volim Sofi Kiselo i njene urnebesne knjige, kupoholicarka narocito,a obožavam i krimi romane….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *