5 mitova o pranju veša

Neki zvuče luckasto, za neke ste čuli, neke svakodnevno poštujete… Ovo su mitovi o pranju veša, sa kojima bi trebalo da raskrstite već danas

Uklonite fleke od mastila lakom za kosu pogrešno!

Ovaj mit je nastao tokom pedesetih godina XX veka i zapravo ima svoje istinito utemeljenje, naime tada su lakovi za kosu sadržali alkohol koji je mogao da razloži fleke od mastila. Moderni lakovi za kosu se značajno razlikuju od tadašnjih, tako da sa njima ništa ne možete da učinite flekama, osim da im popravite frizuru.

Umesto toga, naš predlog je da u svoju svakodnevnicu uključite detrdžent Persil 360⁰ Complete Clean, koji slično kao i lakovi, sada ima novu, poboljšanu formulu. Za razilku od proizvoda za kosu, sasvim izvesno će vas rešiti fleka. Uz garantovano uklanjanje fleka, zahvaljujući celulozi nežan je prema tkaninama, pomaže u sprečavanju habanja tkanina, obnavljanju boje, omekšavanju i poliranju.

 

Dodajte kafu u vodu kako bi ste očuvali crnu boju vašeg veša  pogrešno!

Iako ovo verovanje više nije toliko rasprostranjeno, još uvek ima onih koji tvrde da dodavanje šoljice crne kafe u vodu za ispiranje može sprečiti da crni džins izbledi. Zapravo, da bi napravili neku razliku u boji vašeg džinsa bio bi vam potreban pun bubanj espresa. A znamo mnogo pametnije načine šta da uradite sa najmanje sedam kilograma kafe. Kafom možete eventualno obojiti bele odevne komade i one svetlih boja, ali sigurni smo da ste se već dobro upoznali sa takvom vrstom fleka. Nisu zabavne! Rađe preskočite ovakve “dodatke” i uživajte u svežem mirisu čistog veša, uz Persil 360⁰ Complete Clean koji predstavlja sveobuhvatno rešenje za savršenu čistoću i negu vašeg veša. Ovo zvuči opako dobro, zar ne?

 

Za bolje rezultate koristite više detrdženta pogrešno!

Više nije bolje kad je reč o detrdžentu. Neka podignete dva prsta onaj ko nije kriv za ovaj greh. Na poklopcu Persil 360⁰ Complete Clean detrdženta jasno su istaknute linije koje služe za doziranje, ako će vam biti lakše trajnim markerom dodatno podvucite već obeleženu liniju. Ne samo da ćete tako uštedeti, već ćete zahvaljujući tome što pratite preporuku stručnjaka biti mnogo zadovoljniji rezultatima pranja. Ključni pojam u ovom slučaju je mera. Persil 360⁰ Complete Clean sada u svom sastavu ima enzime za efikasnije uklanjanje fleka sa pamučnih vlakana, dovoljno je da pratite uputstva istaknuta na pakovanju i uživate u produženoj svežini veša.

 

Očistite fleku sa prednje strane pogrešno!

Iako ćete refleksno odmah početi da trljate svežu fleku, zaustavite se pre nego što napravite još veću štetu. Umesto toga skinite majicu i probajte da fleku skinete “iznutra”. Naime, na taj način praktično “istiskujete” fleku, umesto da je samo utrljavate dublje u tkaninu.

 

Postoji čudovište koje jede vaše čarape – pogrešno!

Da li ste zaista ikada uhvatili tog kradljivca čarapa? Ne, vaše omiljene soknice ne žvaće izmišljeno čudovište, čak su i male šanse da se čarapa zaglavila unutar mašine (verujte, jako lako biste videli da li je čarapa stigla do mašininog motora). Većina čarapa zapravo vam ispadne pri ubacivanju veša u korpu i iz korpe, a kad izvadite veš iz mašine protresite rukave i nogavice, čarape često umeju tu da se zavuku zbog statičkog elektriciteta.

Save

Save

Save

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *